Skip to main content

Често с идеята да създаваме най-доброто съдържание – започваме да следваме ментори, да купуваме курсове, да посещаваме семинари,  да тестваме всичко, което ни се каже, че работи. Но колко пъти сте се замисляли, че всеки бранд е специфичен и има нужда от уникална стратегия, за да се достигнат желаните резултати.

В следващите редове ще ви запознаем с най-честите 7 грешки, които ви дърпат надолу. 

1. Не познавате аудиторията си

Ако създавате съдържание, без да обмисляте за кого е, може и да ‘’крещите в празнината’’. Отделете време, за да научите за нуждите на вашата целева аудитория, техните интереси и техните болки. По този начин можете да създавате съдържание, което им говори директно и резонира с тях.

правилна аудиторията си

2. Нямате добра дистрибуционна стратегия

Създаването на страхотно съдържание е само малка част от уравнението. Също така трябва да сте сигурни, че хората го виждат. Добрата стратегия за дистрибуция по правилните канали може да гарантира, че съдържанието ви ще бъде предложено на правилните хора. Помислете за използване на социални медии, имейл маркетинг или дори платена реклама за тази цел.

дистрибуционна стратегия3. ‘’Самореклама’’ или реклама с цел продажби

Ако всичко, което правите, е да говорите за това колко страхотен е вашият продукт или услуга, бързо ще загубите интереса на аудиторията си. Вместо това се стремете да образовате и предоставяте добавена стойност със съдържанието си. Дайте на аудиторията си нещо, което не могат да получат никъде другаде.

самореклама

4. Не отделяте време за заглавието

Можете да напишете най-информативното и ангажиращо съдържание, създавано някога, но ако заглавието ви е скучно или безинтересно, никой няма да кликне върху него. Отделете време, за да създадете заглавие, което закача читателя ви и го кара да направи следваща стъпка.

5. Плагиатство

Копирането и поставянето на съдържание от друг източник е недопустимо. Не само, че е неетично, но и може да навреди на доверието ви у потребителя.

плагиатство6. Писане на съдържание, само за да добавите нещо към календара си със съдържание

Количеството не винаги е = на качество. Не попадайте в капана на бълването на съдържание, само за да запълните календара си със съдържание. Отделете време, за да създадете висококачествено съдържание, което осигурява стойност за вашата аудитория.

И нека не забравяме, че всяка публикация си има нужда от цел…

план на съдържанието7. Не тествате

Как да разберете дали съдържанието ви резонира с аудиторията ви? Като го тествате, разбира се! Експериментирайте с различни видове съдържание, заглавия и канали за дистрибуция, за да видите какво работи най-добре за вашия бранд.

~

Креативното и полезно съдържание е от съществено значение за клиентите и се отразява пряко на посещенията на сайта.  В конкурентната среда печелят тези, които умеят да предават посланията си ясно и разбираемо на аудиторията си. За да бъдете избор номер едно за вашите клиенти, нужно е да говорите на техния език.

С дългогодишен опит и страст към социалните медии, ние притежаваме всичко необходимо, за да създадем ангажиращо съдържание, което ще накара вашите последователи да спрат да превъртат.

Оформяме и използваме ефективно ключовите послания на продукта/услугата, изследваме, разбираме и използваме болките на потребителите, както и тяхното поведение, така че да създаваме съдържание с добавена стойност за тях, адаптираме съдържанието спрямо канала на комуникация в дълги и къси формати.

Правилният подбор на думи не винаги е лесна задача, но ние умело боравим с тях : Консултирай се с нас