Skip to main content

Макар явлението ‘’подкаст‘‘ да съществува повече от 15 години, в България стана известно през последните 2-3 години и сякаш в момента изживява своя пик!

Изхождайки от факта, че времето за всички ни е изключително ценно, няколко минути подкаст – пауза в забързаното ни ежедневие биха били страхотен източник на вдъхновение.

подкаст

подкаст-предаване

Ако имате нужда от нови знания в сферата, да чуете истории и ценни съвети от успешни личности, които трудно бихте срещнали в ежедневието си, или пък просто да си ‘’сверявате часовника от време на време’’, то ние сме насреща с няколко подходящи препоръки за целта. Ето и кои са те.

Говори интернет

Подкастът в който главни герои са интернетът, технологиите и нещата от живота. Интернет, технологии и нещата от живота. Разделен на две части, в първата – се обсъждат водещи новини от ежедневието, а във втората – заедно с гостуващия в предаването, се разискват теми от най-различно естество. Открояващ се със силен сторителинг, Говори интернет заслужава да бъде чут. И да бъде слушан консистентно.

Дизайнът на нещата

Не се залъгвайте, че този подкаст е само за дизайнери. В него се говори в повече за дизайн, предвид факта, че създателите му са професионалисти в областта, НО и ще научите полезни неща за живота и подводните камъни по пътя на един фрийлансър. Във всеки техен епизод канят гост-експерт в дадена област от креативната индустрия, с когото коментират все толкова вдъхновяващи теми от кухнята на маркетинга и рекламата, анимацията, изкуствения интелект, създаването на качествено видео съдържание и още…

подкаст-микрофон

Създателите

Ако се вълнувате от дигиталната екосистема в България, този подкаст е задължителен. Историите на гостите в него ни запознават с най-добре оценените дигитални проекти, заедно с техните трудности, ежедневие, (не)успехи. Ще се сблъскате лице в лице с най-добрите дигитални практики и с убеждението, че когато хванем своята посока и горим в това, което правим – животът ни помага сам.

 „DGtech podcast“

подкаст-излъчване

Подкаст за дигитален маркетинг и ИНТЕРНЕТ реклама, в който благодарение на различните гости – специалисти в различни сфери на дигиталния маркетинг – слушателите получават полезно съдържание за бизнеса и изграждането на стратегията си.  С всеки следващ епизод се натъкваме на съвети от експерти и добрите им примери и вълнуващи съвети около темата за маркетинг чрез качествено съдържание.

Yeah, That’s Probably an Ad

Екипът на Adweek обсъжда върховете и спадовете на творчеството, рекламата, маркетинга, медиите и технологиите. В подкаста ‘’Yeah, That’s Probably an Ad‘‘ научаваме повече за стратегиите в рекламата, рекламните послания и въздействащите идеи. Ако искате да бъдете в крак с новостите в индустрията, препоръчително е да изслушате минимум всички епизоди.

BLACK T-SHIRTS

Подкаст, ”празнуващ” творчеството в маркетинга. Във всеки епизод авторите разговарят с гост, чиято креативност ги е вдъхновила. Дискусията разкрива по малко за госта, неговия подход към маркетинга и творчеството, както и любимите му произведения.

Social Pros Podcast

Подкастът, който предлага интервюта с експерти от социалните медии, в най-различни индустрии. Домакините ни срещат с нов гост всяка седмица, за да обсъждат тайните за успехите си в социалните канали. Разглеждаме различни гледни точки, целеви аудитории и ценен опит. Подкаст, в който се задават правилниТЕ въпроси, които ни карат да zoom out-нем, за да видим цялостния пейзаж отдалече.

Unthinkable with Jay Acunzo

Вдъхновяващи истории за създатели на съдържание, които се доверяват предимно на себе си и собствения си творчески радар, а не на конвенционалното мислене. Ако и вие обичате бизнес разговори, които не са задушливи – този подкаст е препоръчителен. Ще се докоснете до различни гледни точки и до опита на успешни предприемачи от различните творчески индустрии.

Marketing Over Coffee

Ако се интересувате къде точно е пресечната точка на маркетинга с технологиите, този подкаст е за вас. Всяка седмица авторите говорят за последните маркетингови и технологични новини, обсъждат традиционния и новия маркетинг, разменят съвети и трикове.

Everyone Hates Marketers

В Everyone Hates Marketers открояваме доза знания и откровеност, несравнимо чувство за хумор, подплатено с изумителна обща култура.

Маркетинговите стратегии и позиционирането на бранда – са някои от темите, на които ще се натъкнете. Ако сте в чудене как да продавате ефективно, без да досадите на клиентите си – подкастът ще ви даде нужната добавена стойност, събрана в броени минути.

Насред целия информационен шум, важното е на ежедневна база да правим всичко с наслада. Като например.. да се потопим в поредния смислен подкаст епизод, чертаейки стратегия за поредния нов клиент.