Skip to main content

Питате се: ”Как да бъдем ‘’viral’’ в TikTok?” Въпреки че няма магическа рецепта, справянето с алгоритъма на TikTok може да работи в наша полза и да подобрим шансовете си за успех… Как би могло да се случи – ще разберете в редовете по-долу.

Как всъщност се измерва VIRAL клип в TikTok?

Алгоритъмът на TikTok е горивото, което захранва силно пристрастяващата страница For You на платформата.

– Смята се, че приблизително 250 000 гледания ще отведат съдържанието ви в сферите на първа VIRAL фаза.
– Ако видеоклипът ви достигне един милион гледания, той влиза във втора VIRAL фаза (което със сигурност ще ви спечели поток от нови последователи, като същевременно ще повиши и статуса ви в платформата).
– Третата фаза е, когато получите пет милиона гледания в рамките на период от три до седем дни – официално сте VIRAL TikTok сензация.

NB! Когато една публикация стане ‘’viral ‘‘, тя има дълъг жизнен цикъл. Попадали сме на случаи, когато публикация, достигаща до 1000 харесвания за няколко дни –  през следващата седмица печели още 600.

Тик Ток мрежа

Вероятно знаете, че няма двама потребители, които да виждат едни и същи видеоклипове на страницата си “For You”. Видеоклиповете, които ви се появяват се променят с течение на времето въз основа на предпочитанията ви за гледане и дори текущото ви състояние на ума.

Ето и няколко съвета, с които да надвием алгоритъма на ТикТок и да нпаравим така, че да работи за нас…

1.Намерете своята общност

За разлика от други социални мрежи, където хората прекарват голяма част от времето си, ангажирайки се с акаунти, които вече следват, TikTok-ърите прекарват по-голямата част от времето си на страницата For You. Важно е да откриете съществуващи общности, с които да се ангажирате във всички социални канали. За щастие, общностите на TikTok се достигат лесно с помощта на хаштаговете.

*70% от тях казват, че се чувстват като част от общност в платформата.

2. Грабнете вниманието още в първите секунди

TikTok се развива с бързината на едно мигване. Грабнете вниманието и покажете стойността на идеята си в първите секунди на вашия TikTok клип. И по-конкретно, първите две секунди са от решаващо значение за припомнянето  или осведомеността за марката.

Тик Ток мрежа

3. SEO оптимизация

TikTok SEO е ”новото модерно”.

Тази оптимизация ще ви позволи да представите съдържанието си пред хора, които активно търсят конкретно съдържание в платформата, а не просто скролвайки безцелно.

*TikTok наскоро разшири максималната дължина на надписите си до 2200 знака. Този допълнителен бонус дава страхотна възможност за работа с ключови думи, които ще спомогнат и за TikTok оптимизацията ви.

Hot Take:
Tърсете актуални ключови думи по региони и индустрия в творческия център на TikTok.

Тик Ток мрежа

4. Създавайте висококачествени видеоклипове специално за TikTok

Нищо ново под слънцето. Нискокачественото съдържание няма как да намери пътя си към страницата “FOR YOU’’. Няма нужда от специално ”оборудване”, телефонът ви всъщност е най-добрият помощник за създаване на автентично видео. Това, от което се нуждаете, е прилично осветление, добър микрофон (ако ще записвате аудио) и някои бързи редакции и transitions, за едно добре изглеждащо визуално видео.

*TikTok видеоклиповете могат да бъдат с продължителност от 5 секунди до 60 секунди, но от TikTok споделят, че видеоклиповете винаги трябва да са по-дълги от 10 секунди, за да достигнат най-високо ангажиране.

Към момента видеата са вертикални, но Tik Tok започна да тества и опция за хоризонтално видео. Все още нямаме яснота дали хоризонталното видео ще просъществува, за това е добре да се придържате към заснемането в 9:16.

Проектирайте видеоклиповете си така, че да се възпроизвеждат с включен звук. Не забравяйте да използвате вградените функции и ефекти на TikTok за по-голяма видимост на начална страница.

*93% от TikTok потребителите използват платформата с включен звук, а 88% споделят, че звукът е от съществено значение в платформата.

Тик Ток мрежа

5. Публикувайте в точното време за вашата аудитория

Въпреки че времето за публикуване е важно за всички социални платформи, тук важи с пълна сила. Активното ангажиране със съдържанието ви от страна на потребителя е ключов сигнал за алгоритъма.

Има няколко начина да разберете кога аудиторията ви е най-активна в приложението.

Смаркетинк - как да бъдем viral
Тик Ток мрежа
Тик Ток мрежа

6. Ангажирайте се с други потребители на TikTok

– Реагирайте на съдържание, което ви допада или е в тренда.
– Отговаряйте на актуални въпроси.
– Използвайте опцията за отговор на коментар, посредством видео. Това лесно ви позволява да създадете ново съдържание, базирано на коментари или въпроси от предишните си публикации.

*21% от създателите на съдържание в платформата заявяват, че се чувстват по-свързани с брандове, които коментират публикациите на други хора.

Тези стъпки биха могли да засилят присъствието ви и да ви изстрелят към нови TikTok висоти.

Digital distractions.
В процеса си на работа, често получаваме въпроси относно алгоритъма и резките промени, които настъпват ежедневно в платформата.
Споделяме най-често срещания от тях.

”Как да се върнем ‘’обратно в играта‘‘ и да направим така, че алгоритъмът на TikTok да е на наша страна и видеата ни да достигат до възможно най-голяма аудитория?”
Нашият съвет е да изчистете кеша си; да прекратите следването на акаунти, към които вече нямате интерес и не получавате нужната добавена стойност.
*Бонус: Изпращайте сигнали към алгоритъма, харесвайки типове видеоклипове като подсказка, от които искате да виждате повече.

Тик Ток мрежа

Ако сте достатъчно активни и имате търпение със сигурност ще създадете вашето ”вирусно” съдържание. Ако ли пък не…

Ние от Smarkethink сме готови да ви помогнем да използвате правилно платформата, за да развиете бизнеса си. Може да изпратите запитване ТУК