Skip to main content

Canva е един от онези инструменти, с които всеки създател на съдържание трябва да е свикнал в ежедневието си.

Вероятно знаете, че този инструмент ви дава правото да изградите силна бранд идентичност и консистентен стил за вашия бизнес. С него можете да развиете нови качества за фрийленс занимания и лесно да създавате безброй дизайни, включително презентации, постове и реклами в социални мрежи, електронни книги, банери, видеа и дори CV.

Какво ново в Canva? 5 функции, за които не подозирате

Дори и да не го използвате всеки ден, той може да бъде верен помощник при спешни случаи. Ето защо трябва да знаете как да се възползвате от предимствата му.

Споделяме с вас няколко нови функции от последните месеци за работен и креативен процес в Canva, които ще подобрят уменията ви в създаването на визуализации, без да се налага да се допитвате до графичен дизайнер!

1. Quick Create или така нареченото бързо създаване

Винаги сте си мечтали да създавате незабавно публикации в социалните медии за различни платформи с едно кликване? Вече е възможно. Функцията е най-бързият и лесен начин за създаване на колекция от дизайни за социални медии.

Питате се как…
Просто добавяме изображение и текст, избираме шаблон, след което избираме и стил. След което имаме право да създадем до 8 дизайна наведнъж за всичките си социални медии. Потребителите на Canva For Teams могат да добавят лого и да използват шрифтове и цветове от Brand Kit.

Определено с тази функция Canva цели да оптимизира най-качествено времето и работата ни, когато прескачаме от дизайн на дизайн и през различни формати.

5 функции, за които не подозирате

2. Dark Mode /Тъмен режим/

Питате се как…
Опциите, които Canva ни предоставя към момента са 3. Вече имаме вариант да приложим и тъмен режим като бекграунд.

5 функции на Canva

3. Discover Apps или как да преоткриваме полезни приложения?

Какво ново в Canva?

Питате се как…
За моментите, в които се чувствате бедни на идеи и търсите вдъхновение за нов дизайн – Canva ви дава възможност да презаредите работния си процес с невероятни приложения, към които няма как да останете безучастни.

4. Актуализирани фигури

Знаете ли, че когато изберете своя фигура (в ‘’Shapes & Lines’’) от колекцията на Canva, тя автоматично ще се оцвети, базирайки се на цветовете от Brand Kit-a ви. Функция, която несъмнено ще ви спести ценно време.

Canva ефекти - Смаркетинк

5. Актуализация при добавяне на Аудио Ефект

Когато искате да добавите Аудио ефект към дизайна си, Canva дава право да го коригирате по два нови начина.

Canva ефекти - Смаркетинк

И ако все пак Canva не спира да ви изненадва и имате нужда от съдействие, нашият екип е винаги готов да протегне ръка за оригинален дизайн, отговарящ на вашите възгледи.