Skip to main content

За да бъде печеливша дигиталната стратегия на вашия бранд, трябва да обърнете особено внимание на дигиталното присъствие на компанията и профилите й в социалните мрежи. В тази статия ще разгледаме ключовите аспекти на дигиталното присъствие според възрастта на вашата аудитория и как да ги използвате за постигане на успех.

 

Анализирайте вашата аудитория

Особено важно е да анализирате добре клиентите си и да съсредоточите усилията си върху каналите, в които те се подвизават. Изследването на демографските характеристики на вашите потребители ще ви даде по-добра представа къде да фокусирате усилията си. Например, младите хора предпочитат Instagram и TikTok, докато по-възрастните потребители може да се намират предимно във Facebook и LinkedIn.

Определете правилните канали за комуникация

Важно е да знаете, че потребителите имат различни предпочитания, в зависимост от пола и възрастта. Мъжете и жените често имат различни интереси и начини на взаимодействие в социалните мрежи. Анализирайте данните, за да определите кои платформи са най-подходящи за вашия бранд. Например, Pinterest е по-популярен сред жените, докато YouTube има по-голяма мъжка аудитория.

На база проведеното проучване, Джон Пристли от британската маркетинг и PR агенция Umpf, обобщи: „Нашето изследване показва ясно как платформи като Facebook и Twitter стават все по-популярни сред всички възрастови групи. Половината от анкетираните на възраст над 65 години, заявиха, че използват Facebook редовно, така че социалните мрежи вече не са запазена територия само на „младото поколение“.

Проучването е проведено във Великобритания и обхваща почти 2,400 анкетирани на възраст между 18 и над 65 години. В изследването са заложени въпроси, свързани със следните социални мрежи: Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Foursquare и LinkedIn. Разгледайте инфографиката, за да научите интересни подробности за дигиталното присъствие.

Всички резултати от проучването може да откриете тук.

Източник: www.umpf.co.uk

Ефективната дигитална стратегия изисква постоянно внимание и адаптация. Анализирайте аудиторията си, избирайте правилните канали за комуникация, оптимизирайте съдържанието си за SEO, използвайте аналитични инструменти и взаимодействайте активно с вашите клиенти. Специално внимание обръщайте на дигиталното присъствие според възрастта на вашата аудитория, за да изградите силно дигитално присъствие и да постигнете значителен успех в онлайн пространството.

Дигиталното присъствие на един бранд