Skip to main content

Обичате ли предизвикателствата?

А готови ли сте да спечелите? Време е да ни разкажете забавна история, която сте преживeли на работното място, и за която се сещате с усмивка. Не се тревожете, няма да оценяваме творческите ви умения, а просто ще се забавляваме заедно. Прочетете нашите кратки правила, за да разберете как да се включите в играта. Забавлението е гарантирано!

Какво трябва да направите: Напишете ни кратко описание на забавна история, преживяна на работното ви място. Няма ограничение за брой думи. Достатъчно е да изпратите вашата история не по-късно от 30.11.2019 г. на имейл адреса на Смаркетинк: office@smarkethink.com.

Най-забавните разкази ще бъдат публикувани във Facebook страницата ни, а специално подбрано жури от нашия екип ще определи кой е печелившият разказ. Победителят ще спечели нашата любима настолна игра Activity.

 

Критериите, по които журито ще отсъди победата, са:

v  Увлекателно представяне

v  Добре структуриран текст

v  Чувство за хумор

v  Липса на продуктово позициониране

Защо решихме да ви предизвикаме?

Наскоро екипът ни се събра на тиймбилдинг в офиса. Разказвахме си забавни случки и премеждия, които сме имали по време на работа. Така се роди идеята да създадем предизвикателство, в което всеки да получи възможност да сподели най-интересните си истории. Днес ние ще поставим началото. Случката, която ще прочетете, се състоя преди няколко месеца. Всяка прилика с действителни лица и събития може и да НЕ е случайна.

 

По следите на една странстваща раница

   ***

Имало едно време един фестивал. По време на провеждането му се организирала специална игра, а победителите получавали раници за чудо и приказ. Те били удобни и практични, красиви и модерни. Всеки копнеел за тях, но само няколко души успели да ги спечелят. И така… след като вече късметлиите били избрани, организаторите на играта отнесли бленуваните награди в офис на куриерска фирма и те поели по своя път. Една от тях обаче била на прага на истинско приключение.

 Раницата трябвало да бъде доставена в офис на държавна пощенска станция, понеже нейният получател пожелал да вземе наградата си оттам. Вместо на посочения адрес, куриерите изпратили раницата извън пределите на града в голяма сграда с над 100 офиса. След като победителят разбрал за допусната грешка, побързал да позвъни на организаторите. Те го успокоили и обещали съвсем скоро да открият странстващата награда.

 Организаторите се свързали с куриерската фирма, която объркала адреса на получателя, но служители  не могли да открият къде точно е попаднала наградата. Единствено успели да предоставят адреса на доставката, който се намирал на километри от града. Достъпът до там бил напълно ограничен, а на посочените телефони за контакт никой не отговарял.

 Изненадващо победителят, който издирвал наградата си, писал на организаторите. Той обяснил, че е успял да намери начин да пренасочи своята пратка и скоро тя ще му бъде доставена. Спокойни организаторите приели мисията за успешна. Но тогава още не знаели какво ги очаква.

***

 На следващият ден в офиса на агенцията-организатор позвънила млада жена. Тя обяснила, че преди няколко дни в офиса, където работи, пристигнала пратка-раница. Тя била адресирана до нейна колежка, която временно била в отпуск, затова тя приела наградата. Объркани, организаторите обяснили ситуацията и помолили жената да изпрати раницата на посочения от печелившия адрес. Те предоставили точния адрес за доставка, където същинският победител щял да вземе наградата си. Въпреки че заявила съгласие за съдействие, жената твърдяла, че раница трябва да има и за нейната колежка, която била  сред победителите от играта. Очевидно това не било вярно и лесно доказано в действителност.

Няколко минути по-късно в офиса на агенцията позвънил нов непознат номер. Друга служителка сърдито разпитвала организаторите защо са злоупотребили с личните й данни и са изпратили раница до нея. Тя заявила, че всеки подател лично и собственоръчно надписва пратката, която изпраща. Тя категорично отказвала да приеме, че е възможно куриерска фирма да обърка име и адрес на получател на конкретна пратка. След дълги увещания накрая все пак склонила, че организаторите не са използвали неправомерно личните й данни. Непознатата  служителка заявила, че раницата не я интересува и ще я изпрати обратно.

В крайна сметка пратката пристигнала на уречения адрес и накрая всички засегнати лица по случая вече били спокойни.

P.S: Никак не е лесно да си странстваща награда, толкова много хора те търсят, питат, звънят по телефона и задават въпроси.

The end!!!

Прочетохте нашата забавна история, а сега очакваме и вашите предложения. Срокът за участие е до 30.11.2019 г.