Skip to main content
Инфлуенсър маркетингът е популярна техника за достигане на целева аудитория, като инфлуенсърите създават доверие чрез споделяне на свой опит в социалните мрежи като Facebook, Instagram и Youtube. Техният креативен подход и способността им да комуникират на “езика” на потребителите ги правят силни партньори за брандовете в търсенето на популярност и разпознаваемост.

Инфлуенсър маркетингът

Той може да бъде ефективен и да добавя стойност за бизнеса ви, особено ако се създаде и изпълни правилно. Ако сте решили да включите инфлуенсър във вашата стратегия за популяризиране, повече от важно е да се уверите, че ще получите професионализъм и правилна комуникация.

В следващите редове ще споделим пет важни съвета, които са от основно значение за успешна инфлуенс кампания.

1. Изберете внимателно посланика на вашата марка

На първо място помислете отново за таргета и на тази база направете списък с подходящи личности, с които бихте искали аудиторията да асоциира вашата марка. Много брандове се насочват към най-нашумелите лица, които в даден момент рекламират всичко, дори и конкурентни марки.  

2.  Бъдете нащрек за „фалшиви“ инфлуенсъри

Основният критерий, по който се оценява влиянието на инфлуенсърите в социалните мрежи, е броят на последователите им. Това поражда редица нелоялни практики, свързани със стремежа за набиране на много фенове и популярност, зад които често стоят фалшиви профили. Затова от особено значение е професионалният подбор и познаване на инфлуенсърите в различните области, както и реализираните кампании с тяхно участие.

3.Планирайте

За да получите най-доброто от инфлуенс кампаниите и да избегнете съдържание, което не отговаря на изискванията ви, е необходимо предварително да поговорите с избрания от вас лидер на мнение затова. Пояснете каква е крайната ви цел и какво впечатление искате да оставите у аудиторията. Какви дискусии са полезни за вас и какви не искате да насърчавате.

4. Поискайте график и отчетност

Най-добрият подход е да изисквате предварително планирано съдържание и график, които да одобрите. Това ще ви позволи да контролирате какво се споделя и кога, съобразено със съобщението и целите на вашия бизнес. В зависимост от типа на кампанията и вашите цели, можете да използвате различни методи за измерване на успеха на инфлуенсърската кампания

5.Бъдете професионалисти

Инфлуенсърите са креативни и ентусиазирани личности, готови да споделят много с последователите си чрез неформална, емоционална комуникация. Те обикновено не се фокусират много на организацията и предпочитат бързите и спонтанни подходи.

Ако искате да включите инфлуенсър във вашата стратегия, не се колебайте да се свържете с екипа на Smarkethink. Ние ще ви предложим най-подходящите лица и ще се погрижим за всички детайли за успешна кампания.